ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

TRADICIONALNE PITE - MAKEDONSKA " KOKMIŠKA"



Odlična pita sa kiselim testom, nešto između pogače i pite, ovde možete videti original RECEPT prave Makedonke.  Hvala, uživala sam praveći je a i u divnom ukusu.

SASTOJCI
650 g. brašna
15 g. suvog kvasca
3 dcl. vode
1 kašikica šećera
2 jaja
1,5 kašika ulja
2 ravne kašikice soli




fil
350 g. sira, ja sam koristila mladi slani
80 g. masti
80 g. maslaca – u original receptu je margarin, može i tako
za premazivanje
1 umućeno jaje, susam za posipanje


 


PRIPREMA
U toplu vodu staviti šećer i kvasac, izmešati i ostaviti da kvasac nadođe.
Mast i maslac zajedno istopiti.

Od svih navedenih sastojaka umesiti meko testo i ostaviti da odstoji 20 minuta. Testo podeliti na 6 loptica. Tepsiju prečnika 30 cm. podmazati mašću.
Radnu površinu blago posuti brašnom, rastanjiti lopticu na prečnik 30 cm., staviti u tepsiju, obilato poprskati istopljenom smesom od masti i maslaca, rasporediti sir. Tako uraditi sa preostalim sastojcima.

Gornju koru premazati uljem, jajetom i posuti susamom. Iseći na kocke ili po želji, pokriti i ostaviti da raste još oko 30-40 minuta na toplom mestu.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 – 50 minuta, zavisi od rerne.

Izvor: http://www.doznajprvi.info/

Nema komentara:

Objavi komentar