nedjelja, 20. prosinca 2015.

SAVRŠENA KOMBINACIJA čokolade i plazme, za prste polizati.



Sastojci
ZA KORE
10 jaja
10 kasika secera
8 kasika orasa
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo


  Za prelivanje kora:
500 ml cokoladnog mleka
FIL
500 gr slaga u prahu( ja sam koristila C slag)
6 dcl kisele vode
700 gr kisele pavlake
250 gr secera u prahu
300 gr mlevene plazme

Način pripreme
    Ulupati 5 belanaca u cvrst sneg i postepeno dodavati 5 kasika secera i mutiti da se secer otopi.
    Dodati 5 zumanaca jedno po jedno neprekidno muteci mikserom.
    Nakon toga umesati 4 kasike mlevenih orasa, 2 kasike brasna pomesanog sa pola praska peciva. Sve to lagano promesati varjacom.
    Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje, i peci na 200 stepeni da porumeni.
    Ja sam pekla u velikoj tepsiji 30 puta 30 cm, a vi mozete i u manjoj. Onda ce vam biti visa torta.
    Od preostalog materijala ispeci jos jednu koru....
    FIL


 
      Umutiti slag sa 6 dcl kisele vode. Kiselu pavlaku, plazmu i secer u prahu izmesati, i u to dodati 6 kasika ulupanog slaga. Sve dobro sjediniti.
    FINALNI POSTUPAK
    Koru staviti na tacnu i preliti sa 250 ml cokoladnog mleka, premazati polovinom fila, i na fil polovinu slaga. Preklopiti drugom korom i nju preliti sa 250 ml cokoladnog mleka, drugom polovinom fila, i drugom polovinom slaga.    Ja sam na svako parce ubola malu dekoraciju od topljene cokolade....

Nema komentara:

Objavi komentar