nedjelja, 20. prosinca 2015.

Prhka orehnjača



Prhko tijesto pripilo se uz bogat, aromatičan nadjev od oraha i začina. Zgodno
je da je možete i zamrznuti – kada je izvadite, bit će svježa i još uvijek prhka.



Sastojci
Za tijesto:
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
400 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
280 g maslaca
1 jaje
1 žumance
60 g šećera
Za nadjev:
350 g oraha
2 žlice Meda bagrem Podravka
150 g šećera
limunova korica
80 g grožđica
rum
Cimet mljeveni Podravka
Muškatni oraščić mljeveni
Podravka
200-300 ml mlijeka
Za premazivanje:
1 jaje
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema
1. Kvasac pomiješajte s brašnom, dodajte listiće maslaca, pa sve razmrvite, zatim dodajte
jaje, žumance i šećer te umiješajte tijesto i ostavite neka odstoji najmanje pola sata.
2. Za nadjev mljevene orahe prelijte kipućim mlijekom, dodajte med, šećer, grožđice,
limunovu koricu, rum, cimet i muškatni oraščić. Sve dobro promiješajte i ohladite.
3. Tijesto kratko premijesite i razrežite na tri komada. Svaki razvaljajte (oko 30×20 cm),
premažite nadjevom i savijte uske savijače.
4. Složite jednu pokraj druge u namašćeni lim i premažite ih izmiješanim jajem.
5. Pecite oko 40 minuta na temperaturi 190-200°C.
Posluživanje
Pečenu toplu orehnjaču pošećerite i režite na ploške.



Savjet
Ova orehnjača vrlo je aromatična, dulje ostaje svježa, a prikladna je i za zamrzavanje.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar