nedjelja, 20. prosinca 2015.

NOUGAT TORTA S NARANČOM I ČOKOLADOM



Sastojci
Biskvit:
6 žumanjaka
140 g šećera
2 (20 g) rum šećera
5 žlica Linolade nougat
75 ml toplog čokoladnog mlijeka
2 žlice ruma
1 naranča (naribana korica)
130 g brašna


1/2 praška za pecivo
20 g pudinga Dolcela čokolada Premium (prah)
50 g mljevenih badema
6 bjelanjaka (+ prstohvat soli)

Krema:
500 ml mlijeka
1 žlica ruma
1 puding Dolcela čokolada Premium
70 g šećera
2 (20 g) rum šećera
100 g tamne čokolade s komadićima naranče
1 velika žlica Linolade nougat
250 g maslaca
Preljev za kore:
čokoladno mlijeko
1-2 žlice ruma

Priprema
1.
Biskvit:


Pećnicu zagrijati na 170 stupnjeva.
Žumanjke istući sa 70 g šećera i 20 g rum šećera u pjenastu masu. Dodati Linoladu (žlicu po žlicu) i dobro promiješati. Zatim uliti mlijeko i rum te dodati narančinu koricu.
U smjesu umiješati brašno, prašak za pecivo, puding u prahu i mljevene bademe.
Bjelanjke istući s prstohvatom soli i ostatkom šećera u čvrst snijeg pa ga lagano špatulom umiješati u smjesu (prvo trećinu pa onda ostatak).
Kalup promjera 26 cm obložiti papirom po dnu, a stranice namazati maslacem. Uliti smjesu i staviti peći oko 45-50 minuta (provjeriti čačkalicom).
Biskvit ohladiti i prerezati na dva dijela.
Pomiješati malo čokoladnog mlijeka s rumom pa natopiti kore. Napuniti ih kremom, a ostatkom premazati tortu okolo.

 
2.
Krema:
Puding i šećere pomiješati s 5-6 žlica mlijeka. Ostatak mlijeka i rum staviti da se kuha. U provrelo dodati puding i skuhati kremu.
Skinuti je s vatre i dodati Linoladu i nasjeckanu čokoladu pa promiješati da se otope. Kremu ostaviti da se ohladi.
Maslac pjenasto izraditi i dodati mu ohlađenu kremu, dobro promiješati.
Posluživanje
* Ako nemate tamnu čokoladu s komadićima naranče, u mlijeko sitno naribajte koricu jedne naranče.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar