nedjelja, 20. prosinca 2015.

Lagan za napravit i ne može da ne uspije – MEKAN,SOČAN – GUMENI KOLAČ



Sastojci:

Sastojci za kore:

1/2 l mlijeka
2 dcl šećera
25 dkg brašna
3 žlice ulja
4 žlice pekmeza
2 žlice kakaoa
2 m.žličice sode bikarbone

Sastojci za fil:

1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žlica brašna
2 vanilij šećera
20 dkg maslaca /margarina

Priprema:

Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini.

Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.

Peku se 4 kore…

Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.

Kore pečem u tepsiji 20×30 cm.

Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.



Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu.

Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.

Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.

Kore se lako prenose i vade iz tepsije..

Elastične su i ne kidaju se.

Fino su razabrane i pune rupica!

Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!

Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao “papica”.



Kad se ohladi dodati izrađeni maslac…

Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..

Kolač odozgor ukrasiti po želji..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar