petak, 25. prosinca 2015.

KASATO ŠNITE!!! Odličan desert koji će vas iznenaditi lakoćom izrade i fantastičnim okusom!

Screenshot_15

Sastojci za prvi sloj:
2 kom jaja
40 g šećera u prahu
120 ml slatke pavlake za šlag
100 g krem sira
120 g
sjeckanog kandiranog voća
1 kašičica arome vanilije
Za drugi sloj:
2 kom jaja


  40 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake za šlag
150 g čokolade za kuvanje
1 kašika kakaa
Za treći sloj:
2 kom jaja
40 g šećera u prahu
150 ml slatke pavlake za šlag
100 g mljevenih oraha, lješnjaka ili badema
Priprema:
1.
Za prvi sloj, odvojiti bjelanca od žumanaca, bjelanca umutiti u čvrst šaum sa šećerom u prahu. Umutiti slatku pavlaku, dodati sir i žumanca i izmiješati dodati umućena bjelanca i izmiješati najnižom brzinom, i na kraju dodati sjeckano kandirano voće. Smjesu sipati u kalup 30×11 cm obložen prozirnom folijom i staviti u zamrzivač 3o-ak minuta
2.


  Za drugi sloj istopiti na pari ili niskoj temperaturi čokoladu i umiješati kakao, ostaviti da se malo prohladi. Jaja odvojiti bjelanca od žumanaca, umutiti bjelanca i šećer u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca i čokoladu pa izmiješati, dodati i umućena bjelanca i izmiješati najmanjom brzinom. Sipati preko prvog sloja i ostaviti u zamrzivač 30-ak minuta.
3.
Za treći sloj, bjelanca i šećer u prahu umutiti u čvrst šaum, umutiti slatku pavlaku, dodati žumanca, dodati i mljevene orahe i na kraju umiješati umućena bjelanca i polako miješati da se izjednači. Sipati preko drugog sloja, prekriti prozirnom folijom i vratiti u zamrzivač, najbolje je da prenoći.
4.
Prijatno !!!!!
5.
Ko ne voli termički ne obrađena jaja mogu se kuvati na pari, ohladiti i dalje sve po receptu

Nema komentara:

Objavi komentar