ponedjeljak, 21. prosinca 2015.

IZGLEDOM ISTI KAO LEDENO NEBO A OKUSOM NESTO SASVIM DRUGAČIJE!



SASTOJCI
BISKVIT
• 8 bjelanjaka
• 150g šećera
• 6 žlica ulja
• 100 g brašna
• 1/2 praška za pecivo




KREMA
• 8 žumanjaka
• 30 g šećera
• 60 g Gussnel Dolcela
• 400 ml mlijeka
• 4 vanil šećera
• 200 g maslaca
• 300g Lino lade milk
• 300 ml slatkog vrhnja

i
• 4 šlaga iz vrećice




 
PRIPREMA
1. Za pripremu biskvita u prikladnoj posudi mikserom mekano umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 žlice šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.

U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.

Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 15 ak minuta

2. Za kremu pjenasto izmiješajte, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješajte Gussnel i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i vratite na laganu vatru. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim ju odmah izvadite u drugu posudu  i ostavite da se ohladi. Maslac pjenasto izmiješajte i umiješajte u ohlađenu kremu. Na kraju umiješajte Lino ladu milk. Izradite slatko vrhnje za šlag i dodajte ga kremi.

3. Kolač premažite dobro izrađenim šlagom iz vrećice

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar