subota, 19. prosinca 2015.

FORNETTI SA VISNJAMA



vrlo prakticna i ukusna slastica na putovanjima…tajna je u nadjevu

  
SASTOJCI
1 kg lisnatog tijesta
1 kompot od visanja
1 vanilin secer



secer po ukusu*
prsohvat cimeta
malo ruma ili visnjevace
50g gustina
malo mlijeka



PRIPREMA
prvo pripremite nadjev;iscjedite sok od kompota i stavite da se kuha, malo soka odvojite i promjesajte sa gustinom, vanil secerom, malo secera i cimetom.
2. kada sok provrije ukuhati smjesu sa gustinom kao puding, dodati visnje i visnjevace ili ruma(po zelji) i ostatak secera te ostaviti da se ohladi uz povremeno mjesanje…
3. odmrznite lisnato tijesto i razvucite ga vrlo tanko, izrezati kvadratice kao na slici i ostrim nozem izrezbariti po zelji
4. kvadratice puniti malom kolicinom ohlađenog nadjeva i preklopiti, rubove dobro pritisnuti i slagati u pleh za pecenje i premazati mlijekom
5.  peci u vreloj (jako ugrijanoj) pecnici na 200 C
6. pecene po zelji posuti secerom u prahu

  
Ako vam se ne da petljati sa malim fornetticima mozete naporaviti strudlu , tada ce biti dovoljno samo500g lisnatog tijesta… tijesto je najbolje razvaljati ovako

POSLUZIVANJE
secer stavljam po ukusu, jer ovisi o vrsti visanja, neke su jako kisele, a neke mnogo manje…

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar