utorak, 29. prosinca 2015.

Čokoladne kuglice s lješnjakom / kokosom!Ovdje vam nudim kuglice od lješnjaka & tamne čokolade i  kuglice od kokosa & bijele čokolade. Tamne kuglice su više kao truffles i baš su za guštanje 😉 Dok su bijele jako lagane i može ih se puno pojest, a  ako u njih utisnete badem, možete ih slobodno podvaliti kao raffaello 😉 Odaberite svoju omiljenu kombinaciju i uživajte!!!
Sastojci:
Kuglice od tamne čokolade i lješnjaka:
120 ml slatkog vrhnja
200 g tamne čokolade
2 žlice ruma
1 vrećica vanilija šećer bourbon
80 g preprženih mljevenih ili grubo usitnjenih lješnjaka
za valjanje kakao, ribana čokolada, čokoladne mrvice, krokanat od lješnjaka
Kuglice od bijele čokolade i kokosa:
100 ml slatkog vrhnja
200 g bijele čokolade
2 žlice likera od kokosa
1 vrećica vanilija šećer bourbon
100 g kokosovog brašna
za valjanje kokosovo brašno, ribana bijela čokolada, šećer u prahu,…


 
Priprema:
Slatko vrhnje stavite  na vatru, te ga zagrijavajte do vrenja. Maknite s vatre pa mu dodajte nasjeckanu čokoladu, rum / liker od kokosa i vaniliju šećer miješajte dok se čokolada ne otopi.
Zatim smjesi dodajte lješnjake, odnosno u bijelu smjesu kokos ( ja sam kokosovo brašno još jednom samljela u mašinici ) dobro promiješajte, pa prebacite u čiste posudice i ostavite u hladnjaku da se smjese stisnu. Bijeloj smjesi treba malo više vremena, tako da je najbolje da je ostavite preko noći u hladnjaku.


 
Malenom žličicom od smjese uzimajte komadiće, oblikujte kuglice . Tamne uvaljajte u kakao, ribanu čokoladu, čokoladne mrvice, krokanat od lješnjaka,… A bijele kuglice  u kokos, strugotine bijele čokolade ili šećer u prahu.
Po želji u bijele kuglice utisnite po jedan oguljeni badem, a u tamne lješnjak.
Posluživanje:
* Ja sam koristila ovaj liker od kokosa .
* Slobodno u kuglice dodajte malo više likera, naravno ako su samo za odrasle  :) Za dječju verziju likere zamijenite aromom vanilije.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar