petak, 25. prosinca 2015.

ČOKOLADNA PITA S MRVICAMA



SASTOJCI
Tijesto:
200 g brašna
1 žličica praška za pecivo
115 g maslaca
25 g šećera
1 žumanjak
1-2 žlice hladne vode




Nadjev:
150 ml slatkog vrhnja
150 ml mlijeka
225 g tamne čokolade
2 jaja




Mrvice:
50 g badema ili oraha
1 žlica smeđeg šećera
40-50 g čokolade (tamne, mliječne ili bijele)
nekoliko keksića (od badema, vanilije ili po izboru)
1 žličica kakaa

PRIPREMA
Tijesto:
Brašno i prašak za pecivo prosijte u zdjelu pa dodajte maslac narezan na listiće i utrljavajte ga prstima dok ne dobijete mrvice. Dodajte šećer i žumanjak i lagano vilicom izmiješajte. Na kraju dodajte žlicu vode i mijesite dok ne dobijete tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak oko pola sata.
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
Kalup za pite/tartove (promjera 22 cm) namastite. Tijesto razvaljajte u krug i prebacite u kalup, utiskivajući rubove. Dno tijesta izbockajte vilicom. Prekrijte papirom za pečenje i napunite suhim grahom. Pecite 15-ak minuta.
Tijesto izvadite, maknite papir i grah i ulijte nadjev.
Pećnicu smanjite na 180 stupnjeva i vratite unutra pitu na još 15 minuta.
Pečenu pitu ostavite da se skroz ohladi.

 
Nadjev:
U posudi zakuhajte vrhnje i mlijeko. Skinite s vatre i dodajte nasjeckanu čokoladu pa miješajte pjenjačom dok se ne rastopi. Jaja izmiksajte i dodajte čokoladi. Promiješajte.

Mrvice:
Sve sastojke stavite u multipraktik i krupno nasjeckajte.
Posipajte po piti.
Posluživanje
Pitu čuvajte u hladnjaku, ali je izvadite barem 15 minuta prije posluživanja da bi nadjev omekanio i postao kremast.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar